به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعزیز جمشیدزهی در جلسه ستاد خرمای سراوان که با حضور رئیس سازمان بازرگانی سیستان و بلوچستان و فرمانداران شهرستان سراوان و سیب و سوران در فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: وزارت بازرگانی برنامه های مناسبی را جهت توسعه صادرات خرما و حمایت از نخل داران انجام داده و ستاد خرما را می توان به عنوان تنها حامی بخش خرمای استان نام برد که برنامه ریزی آن به عهده سازمان بازرگانی استان است.
وی گفت: شهرستان سراوان با وجود پتانسیل های زیادی که دارد باید در زمینه رفع بیکاری، معضل قاچاق کالا و فعالیت های اقتصادی و تجاری با توجه به مرز مشترک با پاکستان پیش برود و بیشتر تلاش کند.
وی افزود: دولت باید با حمایت ویژه و انجام حتی فعالیت های فرهنگی قدرت ریسک پذیری بخش خصوصی را افزایش داده تا پروژه های نیمه تمام به بهره برداری برسد.
نماینده مردم سراوان درمجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه ستاد خرمای استان که دبیری آن را سازمان بازرگانی بر عهده دارد به عنوان حامی این محصول در حال انجام برنامه ریزی به جهت دادن تسهیلات توسط بانک های عامل جهت خرید توافقی خرما است، بیان داشت: دستگاه های مرتبط و ذیربط باید در زمینه توسعه زیر ساخت های صنعت خرما با استفاده از توان بخش خصوصی تلاش کنند.
وی گفت: تکمیل و ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی مکانیزه خرما فرصتی را برای اشتغال فراهم می آورد که با ایجاد این فرصت ها زمینه بازاریابی و صادرات با ارزش افزوده خرما در استان فراهم می شود.
فرماندار شهرستان سراوان نیز در این جلسه اظهار داشت: امسال بیش از 40 هزار تن خرما در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می گردد.
محمد اکبر چاکرزهی افزود: سرمایه گذاری در بخش خرما در اختیار بخش خصوصی است و این بخش با حمایت دولت و تسهیلات مناسب باید به رونق صنعت این محصول بپردازد.
وی گفت: پرداخت تسهیلات دولتی جهت خرید توافقی خرما با هماهنگی سازمان بازرگانی توسط بانک های عامل داده می شود و در صادرات محصول خرما محدودیتی نخواهیم داشت.
وی بیان داشت: جهت صادرات روان این محصول در کوهک و جالق گذرهای موقت مرزی فعال خواهد شد.
فرماندار سراوان ایجاد سردخانه و صنایع بسته بندی را از جمله ضروریات بخش خرما دانست و افزود: با سرمایه گذاری مناسب در این بخش و تشکیل خوشه ها و کنسرسیوم های صادراتی و صنایع فرآوری و تسهیلات بانکی باید مشکلات فراروی نخل داران منطقه را در زمینه بازاریابی و فروش و صادرات محصولاتشان رفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان بیشترین سطح زیرکشت خرما را در کشور دارد گفت: شهرستان سراوان مرغوبترین خرماها را در کشور تولید می کند که از آن جمله ربی و مضافتی است و باید با ایجاد زیرساخت ها در این زمینه توسعه صادرات این محصول را فراهم کنیم.
نظر شما